Noutati2

Avanta Care si viata dupa Brexit. Detalii privite din alta perspectiva

Corect si serios

Ca pe orice piata, si in negocierile privind Brexit, cererea si oferta sunt nelipsite. Cetatenii europeni au primit o oferta “corecta si serioasa” din partea premierului britanic Theresa May.

Acum este momentul

Cetatenii europeni aflati in Marea Britanie vor avea drepturi de rezidenta garantate dupa Brexit.

In urma Summit-ului de la Bruxelles ce a avut loc la finalul lunii iunie, Theresa May i-a asigurat pe cetatenii europeni care locuiesc in Marea Britanie ca nu vor trebui sa paraseasca tara in urma Brexit-ului.

Asadar, cei ce s-au stabilit si si-au dezvoltat o cariera si o viata pe aceste melaguri, vor avea acces la serviciile medicale, la educatie si la alte servicii sociale britanice.

Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte

Afirmatia privind Brexit este intarita de faptul ca premierul britanic isi doreste garantii similare pentru britanicii care locuiesc in statele Uniunii Europene.

AvantaCare-Blog Post

Date si cifre

In acest moment, in Marea Britanie se afla aproximativ 3,2 milioane de imigranti membri ai Uniunii Europene, iar de cealalta parte vorbim de 1,2 milioane de britanici care locuiesc in UE.

In acest sens, cele doua parti, respectiv Marea Britanie si Uniunea Europeana, isi doresc sa ajunga la un acord prin care sa le fie garantat statutul de rezidenti, celor peste 4 milioane de cetateni vizati a fi afectati de Brexit.

Martie 2017 – 2019

Marea Britanie a demarat procedurile privind iesirea din Uniunea Europeana pe data de 29 Martie 2017 prin semnarea Articolului 50, si are ca data limita luna Martie 2019 pentru a incheia aceste proceduri.

Potrivit Theresei May, aceasti doi ani, reprezenatand o “perioada de gratie”, ofera cetatenilor europeni sositi in Marea Britanie posibilitatea de a-si obtine “statutul de stabilit”.

“Statutul de stabilit” este un “Must have”

Cei aproximativ 3 milioane de cetațeni UE din Regatul Unit vor fi nevoiți sa aplice pentru aceasta carte de identitate, insa doar daca au ajuns in Marea Britanie inainte de o data ce urmeaza a fi stabilita.

Cei care se muta in Marea Britanie dupa aceasta data, vor avea dreptul sa ramana in tara timp de cinci ani, ulterior avand posibilitatea de a aplica pentru drept de rezidenta. Acestia vor fi supusi unui regim diferit al imigratiei.

Documentul care contine 15 pagini, prevede un sistem online care sa proceseze cererile prin care solicitantii vor primi drept de sedere pe perioada nedeterminata.

Rezidenta si aplicarea pentru cartea de identitate

Pe langa asta, cetatenii UE care au cerut deja statut de rezident permanent, dupa referendumul de anul trecut, vor trebui sa il ceara din nou. Asta inseamna ca cei peste 150.000 de oameni care au depus aceasta cerere vor trebui sa faca o noua aplicatie. In plus, cei care nu vor solicita aceasta carte de identitate pentru „statut de stabilit” in decursul celor doi ani, nu vor mai avea dreptul sa ramana in tara.

blog1

Venitul minim dupa Brexit si salarizarea Avanta Care

Pe langa cele precizate anterior, in propunerea guvernului britanic se regaseste si faptul ca cetatenii europeni nu vor mai avea dreptul sa isi aduca sotul sau sotia sa locuiasca in Marea Britanie doar daca au un venit de cel putin 18,600 de lire pe an.

Pentru angajatii Avanta Care acest lucru nu va fi o problema datorita grilei de salarizare si contractului oferit, ce garanteaza un minim de 35 de ore lucratoare pe saptamana cu posibilitatea de a efectua pana la 60 de ore sau chiar mai mult. Contractul va fi pe perioada nedeterminata. Maririle salariale oferite pe perioada contractului, aduc un plus in acest sens.

Aplica si prospera

Acestea fiind spuse, Avanta Care crede ca exista viata dupa Brexit si ofera fiecaruia posibilitatea de a-si creea o cariera si o viata in Marea Britanie printr-o simpla APLICARE.

DE RESTUL NE OCUPAM NOI!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *