Noutati2

Drepturile cetatenilor europeni si familiilor acestora din Marea Britanie, protejate de “Settled status”

Marea Britanie a ajuns la un acord cu Uniunea Europeana privind drepturile cetatenilor

In Decembrie, Marea Britanie a ajuns la un acord cu Uniunea Europeana privind drepturile cetatenilor. Acest acord protejeaza drepturile cetatenilor europeni dupa ce Marea Britanie va iesi din Uniunea Europeana si ofera acestora posibilitatea de a trai in Anglia in aceleasi conditii ca si pana acum. De asemenea, acest acord acopera si drepturile membrilor familiei, se precizeaza pe pagina oficiala a guvernului britanic.

Mai multe informatii despre acord puteti gasi aici.

“Settled status” pentru cetatenii europeni din Marea Britanie si familiile acestora

Pentru a-si asigura drepturile, cetatenii trebuie sa treaca printr-un simplu proces care va confirma “status-ul” acestora pentru perioada in care vor sa locuiasca in Marea Britanie.

Guvernul britanic va incepe procesul in cursul acestui an pentru a oferi timp inregistrarii fiecarei persoane si, totodata, procesul de aplicare pentru “Settled status” va fi valabil cel putin inca doi ani dupa ce Marea Britanie va parasi Uniunea Europeana, se arata in campania publicata pe gov.uk.

Cetatenii europeni din Marea Britanie si familiile acestora vor trebui sa aplice printr-un simplu sistem digital pentru a obtine status-ul de “sattled”.

Formularul online prin care veti putea aplica pentru “settled status” va fi disponibil incepand cu sfarsitul anului 2018.

Mai multe detalii despre proces si cum va functiona puteti gasi pe site-ul guvernului britanic.

Citeste si Se trece la faza a doua a negocierilor. Cetățenii UE din Anglia si britanicii aflati in UE își vor păstra drepturile dupa Brexit

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *